середа, 03 березня 2010 12:36

Медведєва зустріли в Парижі як голлівудську зірку (ФОТО)
9

Президент Росії Дмитро Медведєв сьогодні завершує свій триденний державний візит до Франції. Вчорашній день він присвятив зміцненню культурних зв"язків між країнами. Однак його програма перешкодила туристам оглянути дві головні визначні пам"ятки Парижу - Лувр і собор Паризької Богоматері.

Відвідування собору Паризької Богоматері не було спочатку включено до програми візиту Медведєва до Франції. Однак у перерві між зустрічами з офіційними особами Медведєв все-таки знайшов час заїхати в головний паризький собор.

ЗМІ повідомляють, що близько 18 години за місцевим часом на площі перед собором було не проштовхнутися. Храм, зазвичай відкритий для вільного відвідування туристів, був оточений поліцією. Наполегливі гості французької столиці не бажали розходитися і чекали, поки їх пустять в собор. Туристам навіть не оголосили причини, через яку закрили Нотр-Дам, але в натовпі раз у раз на різних мовах чулося: "Це президент Росії приїхав".

Однак гості Парижу не засмутилися через несподівані незручності і перетворили їх на справжній атракціон. Вони терпляче дочекалися, доки Медведєв разом з дружиною Світланою оглянуть собор. А коли вони вийшли з храму, їх зустрічали не гірше голівудських зірок. Всі роззяви збіглися до огорожі і намагалися зняти Медведєва на всі відомі записуючі пристрої - від мобільних телефонів до професійних фотоапаратів.

В якості нагороди за довге очікування туристи змогли насолодитися півгодинним виступом дзвонарів Нотр-Даму, які проводили президента і його дружину дзвоном. Коли президентський кортеж нарешті покинув острів Ситі, на якому розташований собор, туристи змогли відвідати Нотр-Дам.

З Нотр-Даму подружжя Медведєвих вирушило до Лувру відкривати виставку "Свята Русь", афіші якої вже давно розвішані по всьому Парижу. Зрозуміло, музей у цей день також закрили для відвідувачів. На церемонії був присутній і президент Франції Ніколя Саркозі зі своєю дружиною Карлою Бруні.

Відкривши виставку, президенти одночасно дали старт Року Росії у Франції та Франції в Росії. В рамках цього в обох країнах пройде більше 400 заходів. Перед початком церемонії відкриття президенти поспілкувалися туристами перед Лувром.

GZT.ru

Зараз ви читаєте новину «Медведєва зустріли в Парижі як голлівудську зірку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути