субота, 27 лютого 2010 12:03

Медведев подарував всю свою зарплату університету

Медведев подарував всю свою зарплату університету

Президент Росії Дмитро Медведєв перерахував власну місячну зарплату на рахунок "ендаументу" Томського політехнічного університету. Таким чином він виконав свою обіцянку, яку дав студентам на початку лютого.

Ендаумент - це цільовий фонд, який формується з благодійних пожертвувань. Кошти з фонду інвестуються для отримання доходу, і весь прибуток спрямовується на користь організацій, для підтримки яких створено фонд.

Під час спілкування зі студентами вузів Томський 11 лютого глава Медведєв заявив, що дізнався про реєстрацію ендаументу Томського політехнічного університету. Він пообіцяв, що внесе в якості першого внеску власні кошти, а потім закликав приватних спонсорів і просто випускників університетів формувати ендаументи своїх вузів.

Ініціативу Медведєва одразу підтримали голова Мінфіну РФ Олексій Кудрін і губернатор Томської області Віктор Кресс, які також пообіцяли внести свої зарплати на рахунок ТПУ. Проте, як повідомив представник ТПУ, "від Кудріна і Кресса перерахувань поки не було".

GZT

Зараз ви читаєте новину «Медведев подарував всю свою зарплату університету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути