понеділок, 21 грудня 2009 09:39

Польська поліція знайшла напис з воріт Освенціма (ФОТО)

Поліція віднайшла історичну табличку з воріт Освенціма. Напис "Arbeit Macht Frei" був розрізаний на три частини. П"ятьох підозрюваних у зухвалій крадіжці зараз допитує поліція у Кракові, повідомляє Tvn24.

У ніч з неділі на понеділок поліція повідомила, що знайшла історичну табличку. Підозрювані - п"ятеро чоловік віком від 20 до 39 років. Напис був знайдений в одному з міст на півночі Польщі. На жаль, його розрізали на три частини.

"Його розрізали на три частини, так щоб кожен міг взяти собі частину напису", - повідомив представник поліції Даріуш Новак.

Державний музей Аушвіц-Біркенау висловив "глибоку вдячність і подяку польській поліції, яка протягом кількох годин, віднайшла цей найважливіший символ двадцятого сторіччя".

Віднайдена табличка замінить копію напису, який співробітники музею розмістили над воротами після крадіжки. Невдовзі після полагодження напис стане назад на своє місце.

Історичний напис з воріт табору був викрадений в п"ятницю в першій половині дня. За даними поліції і представників музею Аушвіц-Біркенау, крадіжка не була випадковою. Злочинці знали, як увійти в приміщення об"єкта та як прибрати напис, а також розміщення камер спостереження охорони. Польська влада пообіцяла заплатити тому, хто допоможе віднайти напис $39 тисяч.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Польська поліція знайшла напис з воріт Освенціма (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути