Ексклюзиви
пʼятниця, 18 грудня 2009 10:08

З воріт Аушвіца вкрали напис "Arbeit Macht Frei"

З воріт Аушвіца вкрали напис "Arbeit Macht Frei"

У ніч з четверга на п"ятницю з воріт музею Аушвіц-Біркенау зникла табличка з написом "Arbeit Macht Frei" (робота робить вільним), повідомляє Tvn24.

Розслідування крадіжки триває. Поліція намагається з"ясувати, як це могло статися, а також хто і навіщо вкрав той напис.

"Табличку просто відкрутили та відірвали. Ми зараз розпитуємо співробітників музею та переглядаємо записи камер, які встановлені повсюди", - повідомив співробітник поліції в Освенцимі.

Поліція отримала повідомлення про крадіжку о 5:30 ранку від охоронців музею. Повідомляється, що вночі в музеї колишнього концтабору чергувало четверо охоронців.

Аушвіц - один із найбільших нацистських концтаборів, що знаходився у м. Освенцім в Польщі.

За останніми оцінками за час існування табору було знищено більше 1.1 мільйона осіб, більше 90% з яких були єврейської національності.

На в"їзних воротах Аушвіцу нацисти написали "Arbeit macht frei". В"язні, які відправлялись на рабську працю щодня проходили цими воротами під звуки оркестру.

В 1947 році в знак пам"яті жертв концтабору Польща заснувала музей на території Аушвіцу. На місці ліквідованих газових камер Біркенау було споруджено меморіальний комплекс. Щороку колишній табір смерті приймає більш ніж 700,000 відвідувачів.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «З воріт Аушвіца вкрали напис "Arbeit Macht Frei"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути