пʼятниця, 23 жовтня 2009 10:12

Блер не буде балотуватись на посаду президента ЄС

Блер не буде балотуватись на посаду президента ЄС

Розбіжності щодо призначення колишнього прем"єр-міністра Британії Тоні Блера першим президентом ЄС затягнулись. Крім того, прес-секретар Блера заперечив інформацію про намір екс-прем"єра обіймати цю посаду, пише The Wall Street Journal.

Офіційні переговори з приводу того, хто повинен зайняти цю посаду повинні початись до кінця цього місяця, оскільки Лісабонську угоду не підписала тільки Чехія, повідомили представники Європи.

У четвер лідери європарламенту вирішили провести 11 листопада переговори з приводу того, чи президент повинен бути державним службовцем (бюрократом) чи номінальним керівником. Потенційного кандидата буде обрано лідерами держав і затверджено європарламентом.

Останніми тижнями, Блеру дують зустрічні вітри. Коли минулого тижня запитали президента Франції Ніколя Саркозі чи Блер буде хорошим кандидатом, будучи його палким прихильником, він відповів, що ще рано щось казати.

"Проблема у тому, що Британія не в Європі", - сказав він.

Бельгія, Нідерланди, Люксембург і Польща у своїх недавніх виступах дали зрозуміти, що хочуть виключити Блера зі списку кандидатів.

Прем"єр-міністри Данії і Люксембургу Ян Петер Балкененде та Жан-Клод Юннкер стали узгодженими кандидатами на пост президента.

Переклад: Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Блер не буде балотуватись на посаду президента ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути