четвер, 15 жовтня 2009 20:51

Берлусконі подобається Блер в ролі президента ЄС

Берлусконі подобається Блер в ролі президента ЄС

Італійський прем"єр-міністр Сильвіо Берлусконі виступив на підтримку кандидатури колишнього прем"єра Великої Британії Тоні Блера на посаду президента ЄС. Як повідомляє The Times, відкритий лист з відповідною пропозицією Сильвіо Берлусконі опублікував в газеті Il foglio.

На думку італійського прем"єр-міністра, Блер найкращим чином підходить для цієї посади. "У Тоні Блера є все необхідне, щоб стати першим президентом Європейської Ради", - пише Берлусконі.

Кандидатура президента Євросоюзу повинна була бути названа на саміті в Брюсселі, проте цього не відбулося через відмову Чехії підписати Лісабонський договір. Чеський президент Вацлав Клаус заявив, що його країна не підписуватиме документ, поки до нього не будуть внесені поступки для Чехії.

Окрім Тоні Блера, за версією видання, найбільш ймовірними кандидатами на пост президента ЄС є: нідерландський прем"єр-міністр Ян Петер Балкененде, прем"єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер і генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

Лісабонський договір, який планувалося ввести в дію з початку 2010 року, повинен змінити діючу систему управління ЄС. Зокрема, документ передбачає появу посади президента і міністра закордонних справ, які займатимуться загальноєвропейськими інтересами в питаннях зовнішньої політики, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі подобається Блер в ролі президента ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути