субота, 03 жовтня 2009 12:34

Ірландці підтримали Лісабонський договір

Ірландці підтримали Лісабонський договір
Більшість ірландців проголосували за схвалення Лісабонського договору про реформування діяльності Європейського Союзу на повторному референдумі 2 жовтня.

Про це свідчать результати неофіційних опитувань на виході з дільниць для голосування.

Офіційних опитувань ірландські та зарубіжні ЗМІ цього разу не проводили, однак неофіційні підрахунки свідчать про перевагу прихильників євроінтеграції.

"Поки exit polls явно свідчать про перевагу тих, хто проголосував" за ", особливо в робочих міських районах, де минулого разу були сильні позиції тих, хто був" проти ", - заявив журналістам представник правлячої ірландської партії Фіенна Фоїл.

Ірландія погодилася провести повторний референдум після того, як лідери ЄС у червні цього року надали країні політичні гарантії, що у разі схвалення на повторному референдумі Лісабонського договору його набрання чинності не буде пов"язане для країни з вимогою легалізації абортів, скасування пільгового податкового режиму і відмови від військового нейтралітету, а також з позбавленням крісла в Єврокомісії.

Перший референдум пройшов півтора роки тому, тоді більшість ірландців висловилися проти прийняття договору, що поставило розвиток Євросоюзу в глухий кут - для того, щоб документ набув чинності, його повинні ратифікувати всі 27 країн-членів ЄС.

Лісабонський договір був підписаний лідерами країн Євросоюзу в Португалії у грудні 2007 року. Він передбачає низку інституційних реформ Євросоюзу, включаючи введення посади президента ЄС, повідомляє ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Ірландці підтримали Лісабонський договір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути