четвер, 15 жовтня 2009 08:10

Теракт влаштували на центральній площі Кишинева

Теракт влаштували на центральній площі Кишинева
Слідство у справі про вибух на центральній площі Кишинева, що прогримів у середу ввечері, розглядає поки дві версії - вибух боєприпасу або потужного піротехнічного пристрою.

Як повідомила начальник прес-служби МВС Молдови Алла Мелека, остаточну відповідь на це питання дадуть фахівці, котрі працюють на місці вибуху. За її словами, поки тривають опитування свідків і дослідження місця події.

"Поліція опитує свідків, територію оточено. Судячи з усього, перші результати розслідування пригоди, в результаті якої було поранено близько п"ятнадцяти осіб, стануть відомими вранці", - сказала Мелека.

На думку фахівців, зловмисник підкинув у натовп вибуховий пристрій. Про це свідчить характер вибуху і поранень - практично у всіх постраждалих осколки потрапили в ноги.

Водночас, заступник глави молдовського МВС Валентин Зубик повідомив, що за попередніми даними, які наводить Зубик, вибухнула граната РГД-5, захована в коробці біля Тріумфальної арки. У даний момент на місці вибуху працює слідча група, за фактом події порушено кримінальну справу.

"Поліція працює на місці злочину і буде проводити слідчі заходи до ранку. Ми не сумніваємося, що мова йде про навмисний вибух, бо злочином є вже той факт, що хтось приніс гранату на площу під час масових святкових заходів", - зазначив заступник міністра внутрішніх справ.

Зубик також уточнив, що в результаті вибуху було поранено 15 осіб, їх госпіталізовано. Четверо з них отримали поранення середнього ступеня тяжкості, решта - легкі осколкові поранення. Водночас, мер молдовської столиці Дорін Кіртоаке навів інші дані про кількість постраждалих. За інформацією градоначальника, госпіталізовано 26 осіб, причому більше десяти з них - з пораненнями середнього ступеня тяжкості.

Крім того, як повідомили в кишинівській "швидкій допомозі", мова йде про щонайменше 37 постраждалих.

Нагадаємо, вибух у центрі Кишинева стався близько 22:30 в середу, 14 жовтня, під час святкових заходів, приурочених до Дня міста. Раніше висловлювалися припущення, що мова йде про вибух піротехніки або газового балона, встановленого в одній із закусочних у центрі міста. Незважаючи на те, що незабаром після вибуху на площу приїхали карети швидкої допомоги, святковий концерт не переривався. Артисти продовжили виступати ще близько 40 хвилин після вибуху - до завершення концертної програми.

За матерiалами: Lenta.ru, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Теракт влаштували на центральній площі Кишинева ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути