середа, 14 жовтня 2009 16:48

Жириновський, Зюганов та опозиція збунтувалися

Жириновський, Зюганов та опозиція збунтувалися

Лідер партії ЛДПР Володимир Жириновський вимагає відправити у відставку спікера Державної Думи Бориса Гризлова, тому що "він не розуміє, що таке парламент, демократія", повідомляє "Інтерфакс".

Окрім того, Жириновський зажадав змінити склад виборчкомів і всього Центрвиборчкому, який політик назвав "комісією з блокади виборів".

До вимоги ЛДПР приєдналися і комуністи: лідер КПРФ Геннадій Зюганов виступив з вимогою відправити у відставку голову ЦВК Володимира Чурова.

"Ми вважаємо, що Чуров абсолютно не виконує своїх обов"язків", - говорить Зюганов.

Зюганов також пообіцяв "підняти масовий протест" у зв"язку з порушеннями на муніципальних виборах 11 жовтня. "Поки ми не піднімемо масовий протест, ситуацію виправити буде неможливо", - заявив він.

Про намір влаштовувати акції протесту повідомив і Жириновський. За його словами, ЛДПР "проводитиме пікети і мітинги в усіх точках".

Зюганов оголосив, що комуністи відмовилися від запланованої на 15 жовтня зустрічі з міністром фінансів Олексієм Кудріним і зажадав зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим. З аналогічною вимогою виступила і ЛДПР.

Раніше 14 жовтня КПРФ, ЛДПР і "Справедлива Росія" залишили зал засідань Держдуми на знак протесту проти масових порушень і фальсифікацій на виборах. У переважній більшості з 75 суб"єктів Росії, де відбулися вибори, перемогу отримала "Єдина Росія", яку опозиція звинуватила в підтасовуванні результатів голосування.

КПРФ і ЛДПР відмовилися повертатися в зал засідань Держдуми до тих пір, поки влада не відреагує на їх вимоги.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Жириновський, Зюганов та опозиція збунтувалися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути