четвер, 03 вересня 2009 09:21

Лев скоро перестане бути царем звірів - учені

Лев скоро перестане бути царем звірів - учені

Лев більше не буде царем звірів, вирішили вчені, які порівняли мізки великих кішок. Цар звірів, лев, відомий своєю сміливістю, але тигр - розумніший, роблять висновки зоологи з Оксфордського університету.

Британські вчені виявили, що порожнина черепа, де знаходиться мозок, є у тигрів більшою на 16 відсотків, ніж у левів. В еволюційному плані передбачається, що чим більше розмір мозку, тим, як правило, розумніші тварини.

Вчені завжди вважали, що соціальні види тварин, такі як леви, повинні мати більший розмір, ніж види, які живуть в ізоляції, - такі, як тигри. Більший мозок мав би бути потрібен левам, бо життя у соціальній групі або в стаді потребує, щоб істота вміла думати, як повідомляє дослідження.

Дослідження проводять зоологи з Оксфорда на чолі з доктором Ноббі Ямагуті. Його команда вивчила 370 черепів левів і 225 тигрів, 32 пантер, 42 пум з музеїв по всьому світу. Дослідження, опубліковане в "Біологічному журналі" Товариства Ліннея. Найбільший мозок був у тигра.

Леви, пантери і пуми мають мізки майже одного розміру. Тигри відрізняються від них у цьому відношенні, хоча всі ці види походять з одного стародавнього предка, який жив 3,7 млн. років тому.

Тепер вчені хочуть з"ясувати, яка частина мозку у тигра більша, ніж у левів, для того, щоб визначити, для чого він його використовує.

За матеріалом: TVN 24

Зараз ви читаєте новину «Лев скоро перестане бути царем звірів - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути