субота, 04 липня 2009 17:25

Дніпропетровські священники моляться по SMS

Дніпропетровські священники моляться по SMS

"Якщо у вас немає часу і ви потребуєте молитви, повідомите нас і ми помолимося за вас", - оголошення такого змісту з"явилися в дніпропетровських маршрутах.

З"ясувалося, що таку послугу людям пропонують служителі однієї з місцевих протестантських церков.

Якщо у когось накопичилися проблеми і йому ніколи сходити в храм, можна відправити СМС на вказаний в оголошенні телефонний номер або лист на електронну адресу, де коротко викладена суть наболілого питання.

Поки адресат займається своїми справами, в кімнаті для молитов відбувається таїнство.

Послуга абсолютно безкоштовна. Прохання приходять найрізноманітніші.

Пастор Володимир Іванов розповів, що найчастіше люди просять уберегти їх від безробіття, банкрутства і благополучно пережити кризу. Серед тих, хто звернувся були і незадоволені якістю послуги.

"Була ситуація, коли жінка попросила нас помолитися, щоб її не звільнили з роботи. Ми помолилися, а її все одно звільнили. Вона дуже на нас розсердилася і прийшла свої образи висловити нам особисто. А через десять днів вона знайшла собі нову роботу", - говорить пастор Володимир Іванов.

Електронні прохання церква збирає весь тиждень, а після починають молитву. У той же час православні священики до таких нововведень відносяться дуже насторожено.

Протоієрей Валентин Цешковський, секретар Дніпропетровського єпархіального управління УПЦ наполягає на традиційному спілкуванні з Богом. Ніяке посередництво тут не допоможе.

"Як можна по СМС спілкуватися з улюбленою дівчиною, от так і з Богом, якщо ми його любимо потрібно спілкуватися вживу", - говорить отець Валентин.

Нагадаємо, що пропозиція помолитися за вас вже не перша спроба служителів церкви допомогти людям пережити кризу. Дніпропетровський священнослужитель Владислав Діхонов ще кілька місяців тому на сайті "Однокласники" організував групу, де підтримує користувачів за допомогою слова Божого. А батюшка з Дніпродзержинська Ігор Дідовець проводить в своєму приході спеціальні антикризові богослужіння.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровські священники моляться по SMS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути