пʼятниця, 19 червня 2009 17:02

Заступник голови правління "Надра України" попався на хабарі

Заступник голови правління "Надра України" попався на хабарі

Сьогодні в Івано-Франківську співробітники Служби безпеки України затримали "на гарячому" під час одержання хабара першого заступника голови правління Національної акціонерної компанії "Надра України".

Як повідомили у прес-центрі СБУ, державний службовець вимагав 115 тисяч доларів США за незаконний продаж майна і землі, що є власністю держави.

Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Відзначимо, що напередодні Президент України Віктор Ющенко звернувся до прем"єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням врегулювати питання видачі спеціальних дозволів на користування надрами в 2009 р. На думку глави держави, ігнорування владою проблем в цій сфері стримує розвиток геологічної галузі, приводить до нераціонального використання надр і створює передумови для корупції.

НАК "Надра України" була створена указом Президента N802 від 14 травня 2000 р. для підвищення ефективності управління підприємствами галузі геології та розвідки надр. До складу компанії входять 14 геологорозвідувальних та спеціалізованих підприємств.

За матеріалом УНІАН, РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Заступник голови правління "Надра України" попався на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути