середа, 27 травня 2009 12:38

Сомалійські пірати катують українських моряків

Сомалійські пірати катують українських моряків
Українських моряків піддали катуванням сомалійські пірати, які захопили в полон в Індійському океані балкер "Аріана" під мальтійським прапором. Про це повідомила матір другого механіка судна Лариса Муругова, якій подзвонив син.

"Мені про це син по телефону сказав і просив: "Врятуйте нас!", - сказала Лариса Муругова. Вона підкреслила, що "пірати самі дають телефон морякам, щоб ті розповідали, що з ними роблять. Тому що хочуть швидше отримати гроші. Почали катувати і прагнуть, щоб рідні дізналися. Зв"язують руки, кидають на гарячу палубу, а там 50 градусів спеки, б"ють батогами, тільки чути, як автомати клацають", - розповіла вона.

Родичі моряків-заручників, а вони всі жителі Одеси та Ізмаїла, двічі зустрічалися з представниками держкомпанії "Укркрюїнг", яка наймала моряків на балкер. Матерям і дружинам порадили взяти участь в переговорах. Компанія стверджує, що "в переговорах позитивна динаміка, все вирішується".

Тим часом, за словами Лариси Муругової, рідним не повідомляють про хід переговорів, а моряки по телефону говорять, що у них вже закінчуються запаси води і їжі. За звільнення судна пірати вимагають 10 мільйонів доларів, пише Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати катують українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути