Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2024 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики показали свіжі карти боїв в Україні
8

Карти ISW
Фото: understandingwar.org
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW

Армія РФ продовжує наступальні операції біля Липців, на північ від Харкова. Підтверджених змін на лінії фронту в цьому районі не було.

Українські сили оборони нещодавно відновили позиції в межах Вовчанська на північний схід від Харкова, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Карти боїв вказують, що ЗСУ нещодавно відновили позиції в центрі Вовчанська. Російські сили не змогли зайняти позиції на південному березі річки Вовча в межах Вовчанська. Російські джерела поширили 30 травня кадри, на яких нібито видно, як російський авіаудар зруйнував міст по вулиці Соборній через річку Вовча у Вовчанську. Російські війська продовжили обстріли вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Водночас підтверджених змін на лінії фронту не зафіксовано", - сказано в повідомленні.

Російські війська вели обстріли:

на схід від Куп'янська біля Петропавлівки;

на північний схід від Куп'янська біля Синьківки;

на південний схід від Куп'янська біля Іванівки та Степової Новоселівки;

на захід від Сватового біля М'ясожарівки та Андріївки;

на південний захід від Сватового біля Дружелюбівки та Невського;

на захід від Кремінної біля Тернів та Торського;

на південний захід від Кремінної біля Діброви, Григорівки та лісового масиву Серебрянське;

на південь від Кремінної біля Білогорівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готують другу фазу наступу на Харків - ISW

Війська РФ нещодавно незначно просунулися в районі Часового Яру. Ворог нещодавно незначно просунувся на північній околиці мікрорайону "Канал". Росіяни стверджують, що просунулися в центр Калинове (на північ від Часового Яру) та поблизу Андріївки (на південний схід від міста). В ISW не знайшли підтвердження цим заявам ворога.

Російські війська нещодавно просунулися на захід від Авдіївки. Геолокаційні кадри за 30 травня вказують, що російські війська нещодавно просунулися на захід вздовж траси S-051801 на північ від Нетайлового.

Росіяни нещодавно просунулися на південний захід від Донецька. Нещодавно вони просунулися до вітрозахисних смуг на північний захід від Солодкого (південний захід від Донецька). Минулої доби російські війська продовжували наступальні операції на захід від Донецька в районі Красногорівки і Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Костянтинівки, Георгіївки та Парасковіївки.

Армія РФ нещодавно просунулася в межах Старомайорського (на південь від Великої Новосілки) на тлі продовження наступальних операцій на кордоні Донецької та Запорізької областей.

На заході Запорізької області тривають зіткнення ЗСУ та росіян. Підтверджених змін на лінії фронту в цьому районі не зафіксовано. Протягом минулої доби відбулися позиційні бої поблизу Роботиного, Вербового, Малої Токмачки, Малих Щербаків та Новоандріївки.

Біля Вербового діють підрозділи 58-го російського повітряно-десантного полку (7-а дивізія ПДВ); на Оріхівському напрямку - підрозділи групи операторів безпілотників "Сатурн"; на Запорізькому напрямку - підрозділи 35-ї бригади протиповітряної оборони (36-а загальновійськова армія, Східний військовий округ).

Російські війська нещодавно незначно просунулися на східному (лівому) березі Херсонської області. Карти вказують, що російські війська нещодавно незначно просунулися на північ від Дніпрян на східному березі Херсонської області. Російські війська також провели штурми на східному березі Херсонської області біля Кринок і Національного природного парку "Олешківські піски" та біля острова Нестрига в дельті річки Дніпро в період з 29 по 30 травня.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський і Генштаб України 30 травня повідомили, що російські військові міняють тактику - перекидають підрозділи, додаткові полки і бригади з інших ділянок лінії фронту та з полігонів до Стрілеча-Липці (на північ від Харкова) і Вовчанськ (на північний схід від Харкова).

Російські військові не мають достатньо сил на півночі Харківської області, щоб провести повномасштабний наступ і прорвати українську оборону.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики показали свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути