Ексклюзиви
четвер, 30 травня 2024 09:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти міняють тактику на Харківському напрямку - Сирський

Окупанти міняють тактику на Харківському напрямку - Сирський
Противник продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча - Липці та в районі Вовчанська. Фото: facebook.com/CinCAFofUkraine

На фронті на півночі Харківської області російські окупанти перейшли до тактики ураження позицій українських захисників. Окупанти використовують там артилерію та керовані авіабомби.

Збройні сили посилили оборону завдяки перекиданню резервів та створенню резерву боєприпасів, заявив 30 травня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Facebook.

"Ворог перейшов до тактики ураження наших позицій вогнем артилерії та ударами КАБів. У цих умовах першочергове значення набуває фізичне знищення літаків-носіїв КАБів, БПЛА-розвідників та корегувальників вогню, захист РЕБом своїх військ, маскування та використання макетів", - зазначив він.

Противник продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча - Липці та в районі Вовчанська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон прокоментував заяву Сирського щодо французьких інструкторів

Сили оборони удосконалюють системи управління протиповітряної оборони, їхню автоматизацію, поєднання з вогневими засобами в комплексі з системою РЕБ.

"Заслухав кожного командира по готовності до активних дій, прийняв рішення щодо проблемних питань, перевірив практичну роботу командира батальйону зі знищення вогневої позиції противника", - додав головнокомандувач ЗСУ.

Ворог завдав масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі Харківщини. Є постраждалі, повідомила 30 травня пресслужба ДСНС. Сьогодні вночі РФ завдала масованих ракетних ударів по місту Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Сталися часткові руйнації нежитлових будівель, інших об'єктів цивільної інфраструктури та пожежі за різними адресами.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти міняють тактику на Харківському напрямку - Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути