вівторок, 14 квітня 2009 07:11

160 тисяч гривень віддав Балога на пам"ятник Мазепі

У Полтаві збираються спорудити пам"ятник українському гетьману Іванові Мазепі. З березня почали збирати гроші. Вже є понад 700 тис. грн. А потрібно — 1,5 млн.

Зібрані кошти — переважно пожертви. Народні депутати Станіслав Довгий, Арсеній Яценюк, соліст гурту "Тартак" Сашко Положинський здали по 1 тис. грн. Нардеп і голова полтавської "Просвіти" Микола Кульчинський — 15 тис. Глава Секретаріату президента Віктор Балога пожертвував 160 тис. грн. 25 березня він подав декларацію про доходи за минулий рік, заробив 192 тис. грн.

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев сказав, що гроші на пам"ятник здасть останнім. Докладе, скільки не вистачатиме.

— Пам"ятник коштує 764 тисячі. Його виготовляють на київському комбінаті "Художник", — розповідає Микола Кульчинський. — Архітектор та двоє скульпторів за роботу отримають 400 тисяч. Це недорого, про ціну домовилися ще до знецінення гривні. Автору Миколі Білику за макет заплатили 40 тисяч гривень. Для 3-метрового постаменту в формі дзвону використають граніт. 6-тонну брилу з кар"єру між Нікополем та Дніпропетровськом витягатимуть будівельним краном. Година його роботи коштує понад 3 тисячі гривень.

Пам"ятник стоятиме на Івановій горі поряд зі Свято-Успенським собором. Його планують відкрити 27 червня.

Зараз ви читаєте новину «160 тисяч гривень віддав Балога на пам"ятник Мазепі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути