четвер, 22 червня 2017 16:28

З'явились дані, яка частина українців хоче в союз із Росією

За приєднання України до Євразійського економічного союзу 8% українців.

Про це свідчать результати опитування, яке проводили Фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Центр Разумкова.

Євроазійський союз - об'єднання Росії, Білорусі, Казахстану та кількох країн із центральної Азії.

При цьому наголошують, що підтримка Євразійського союзу (як і інших варіантів союзу з Росією. - Gazeta.ua) стрімко впала після 2013 року - з 30% до 8%, а підтримка вступу до ЄС зросла - із 42% до 57%. Однак водночас зріс відсоток тих, хто вважає, що Україні не слід приєднуватися до союзу ні з Європою, ні з Росією, - з 13% до 25%.

 

Водночас підтримка приєднання до Європейського Союзу найвища в західному регіоні - 79%, та центральному. Значно менше - в південному 32% і східному 41%, де значна частина жителів воліє неприєднання - 43% на Півдні і 32% на Сході.

 

Більше підтримує інтеграцію із ЄС молодь віком до 30 років - 69% і вікова група 30-39 років - 64%, найменше - люди старше 60 років - 41%, серед яких значну підтримку має неприєднання до жодного з двох союзів - 35%.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доступ до безвізу можуть отримати сепаратисти - Турчинов

50,5% населення України використовують українську мову. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного провідними соціологічними центрами КМІС, "Рейтинг", Socis та Центром Разумкова. На Західній Україні українську для повсякденного спілкування використовують 97,2% населення. Російською вдома говорять 24% громадян України. 24% використовують для повсякденного спілкування українську і російську мови.

Зараз ви читаєте новину «З'явились дані, яка частина українців хоче в союз із Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути