вівторок, 20 червня 2017 16:15

Розповіли, у яких містах найбільше поважають вчителів

56% жителів столиці не цінують працю вчителя. Це значно менше, ніж в інших регіонах країни.

Такі результати дослідження компанії GfK.

Найбільше цінують вчителів на сході країни. У цих регіонах 85% опитаних вважають вчительську працю не легкою. На заході цей показник - 80%, у південних областях - 75%, у центрі - 74%.

Автор: osvitoria
 

Повага до вчителя залежить від кількості жителів у регіоні. У містах з населенням від 51 до 100 тис. важливість роботи вчителя визнали 92% опитаних. Тоді як у містах із понад півмільйонним населенням - 66%.

Автор: osvitoria
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безвіз: 70% українців не поїдуть в Європу в найближчий рік

"У великих містах люди мають більше соціальних контактів, більше джерел інформації. Тому соціальний статус учителя, як ключового джерела знань про світ, зменшується. З розвитком нових можливостей, зокрема, інтернету, вчителі втрачають свою попередню роль. Щоб знайти нове поважне місце в суспільстві, потрібна не лише мотивація змінюватися, але й ресурси - час, фінанси, підтримка суспільства та держави. Все це накладається на маленькі зарплати та високу відповідальність і складність роботи", - каже директор київської СШ №148 Сергій Горбачов.

Результати дослідження показали, що жінки більше цінують працю вчителя, ніж чоловіки. Це 78% і 72% відповідно.

Автор: osvitoria
 

З більшою повагою до вчителів ставляться люди похилого віку. У групі старше 60 років цей показник досягав 80%. Серед 30-39-річних - 74%. Серед молоді 16-19 років - 67%.

Понад 90% громадян України вважають себе українцями за національністю. Етнічними росіянами вважають себе 6,3% людей. 2,7% належать до інших національностей. Це результати спільного опитування провідних українських соціологічних центрів.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, у яких містах найбільше поважають вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути