четвер, 22 червня 2017 16:13

Доступ до безвізу можуть отримати сепаратисти - Турчинов

Доступ до безвізу можуть отримати сепаратисти - Турчинов
Секретар РНБО Олександр Турчинов

Необхідно проводити ретельну перевірку всіх охочих отримати біометричний паспорт, які прибувають з окупованих територій.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає "Цензор.НЕТ".

"Після початку дії для України безвізового режиму з ЄС значно зросла кількість охочих отримати біометричні паспорти з Криму і з території окупованого Донбасу. Водночас не маючи доступу до архівів, що залишилися на окупованих територіях, виникає небезпека, що під виглядом українських громадян з окупованих територій доступ до безвізового режиму можуть отримати сепаратисти, громадяни іншої країни, терористи чи представники російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки українців вже скористались безвізом

Необхідно внести зміни до законодавства, що дозволить здійснювати дуже ретельну перевірку громадян, які прибувають з окупованих територій з метою отримання біометричного паспорта. У випадку виявлення невідповідності поданих даних, таким громадянам повинні відмовити в отриманні біометричного паспорта", - сказав він.

Підготували відповідний законопроект, який найближчим часом мають внести у ВРУ.

Безвізовий режим для жителів Донбасу - нова можливість. Особливо вона приваблива для молоді. Навіть за невеликих статків можна скористатися безвізом і побувати за кордоном, вважає соціолог Елла Лібанова.

Зараз ви читаєте новину «Доступ до безвізу можуть отримати сепаратисти - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути