понеділок, 02 жовтня 2017 21:55

Журналіст спрогнозував, який арсенал може вибухнути наступним

Журналіст спрогнозував, який арсенал може вибухнути наступним
Поповнення особовим складом дозволило б швидко посилити безпеку арсеналів, - каже журналіст

В зоні ризику 47-й арсенал в селі Цвітоха в Хмельницькій обл, 6-й арсенал поблизу міста Ічня Чернігівської обл, 222-га артилерійська база у села Розсішки Черкаської обл. та 1322-га база поблизу села Ушомир на Житомирщині.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

"В України залишається 14 складів боєприпасів всього. Склади старі, противник про них прекрасно знає, нічого секретного в цьому немає. Але на цих складах брак особового складу через директиву начальника Генштабу про обмеження чисельності військовослужбовців у частинах озброєння на арсеналах від 7 лютого 2017 го Д-05, і через відрядження частини військовослужбовців арсеналів для проходження служби в інших військових частинах - це згідно інший директиві Генштабу", - написав журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За три роки війни - 4 тисячі терактів - експерт

За його словами, брак особового складу та інженерної техніки на арсеналах, не забезпечує нормальну охорону, розосередження і укриття боєприпасів.

"Начальник Генштабу повинен скасувати свою неадекватну директиву Д-05 щодо обмеження набору контрактників в військові частини озброєння ЗСУ, і заборонити прикомандирування особового складу арсеналів до інших військових частин, повернути всіх прикомандированих негайно. Зволікання в цьому питанні просто злочинно", - вважає Бутусов.

26 вересня близько 22:00 біля Калинівки на Вінничині почалися потужні вибухи боєприпасів на військовому складі Міністерства оборони, який називають одним із найбільших в Україні. Вибухами було знищено 32 тис тонн боєприпасів. Країна втратила снарядів на $300 тис. Це більше, ніж із цього арсеналу постачали в зону АТО чи на підготовку військових, повідомив журналіст Юрій Бутусов.

За часи незалежності України військові склади вибухали 7 разів.

Зараз ви читаєте новину «Журналіст спрогнозував, який арсенал може вибухнути наступним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути