четвер, 06 червня 2024 12:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Зона бойових дій може розширитись

Зона бойових дій може розширитись
На Харківщині тривають бої. Фото: Генштаб ЗСУ

У Харківській області зона бойових дій може розширитися.

Тривають бої у районі Липців та Вовчанська, сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ми бачимо ті дії, які ворог продовжує вчиняти навпроти кордону з Україною. Ніколи не можна виключати, що він захоче або зможе перекинути або розширити зону бойових дій на інших напрямках. В тому числі в межах Харківської області або навіть Сумської", - зазначив він.

Згідно з чинною інформацією, у ворога не достатньо сил для досягнення своєї стратегічної цілі.

"Тому ще раз: відкидати можливість розширення зони бойових дій на кордоні з країною-агресоркою не можна. Але на цей час бойові дії продовжуються тільки на двох напрямках - це населені пункти Липці та Вовчанськ", - констатував Демченко.

Фактично щодня росіяни обстрілюють Сумську і Чернігівську області. Вони атакують з різноманітного озброєння. Але за останнім часом відбулось певне зменшення кількості обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ під Вовчанськом взяли в полон близько 60 окупантів

"Але знову ж таки ці дії не припиняються щоденно. Щоденно ворог б'є і власне більшість обстрілів припадає по населеним пунктам через що страждають люди, які живуть в прикордонні", - зазначив спікер.

На території Білорусі російських військ немає.

"Але знову ж таки цей напрямок для нас залишається загрозливим, зважаючи в тому числі звідки заходили російські війська на початку повномасштабного вторгнення. Тому ми цьому напрямку також приділяємо важливу увагу і продовжуємо його укріплювати і по лінії кордону і в прикордонні безпосередньо", - вказав Демченко.

На Харківському напрямку протягом були чотири бойових зіткнення. Тривають бої у районі Вовчанська. Росіяни завдають авіаційних ударів на півночі Харківщини із застосуванням КАБів. На даний час ворог завдав щонайменше 10 ударів КАБами з напрямків Бєлгорода і Шебекіно Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Зона бойових дій може розширитись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути