Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2008 13:32

Жителі сіл Горійського району знову покидають свої будинки

Декілька сотів етнічних грузинів були вимушені покинути села, розташовані північніше міста Горі, які контролюються російськими військами. Причиною цього стали напади осетинських озброєних формувань, що поновилися, і залякування місцевого населення, повідомляє civil.ge.

УВКБ ООН заявляє, що 365 жителів грузинських сіл сховалися в м. Горі вчора до кінця дня. Деякі з них хотіли повернутися з Тбілісі в свої села, але не змогли цього зробити через проблеми з безпекою.

"Вимушено переміщені особи, які втекли з грузинських сіл, розташованих в буферній зоні уздовж (адміністративного) кордону Південної Осетії, заявили співробітникам УВКБ ООН, що вони ухвалили це рішення через масове насильство з боку осетинських озброєних формувань за останні два дні. Вони заявили, що число цих формувань і жорстокість їхніх нападів в грузинських селах значно зросло після суботи, 24 серпня", - заявляє агентство ООН.

В той же час, кореспондент агентства "Ройтер" повідомляє з села Мосабруні Ахалгорського району, що важко озброєний загін спецназу грузинської поліції був вимушений покинути село після того, як осетинські бандформування і російські військові за допомогою вертольота Мі-24 захопили село. Повідомлення про зіткнення не розповсюджуються.

Ахалгорський район населений як грузинським, так і осетинським населенням, і розташований в східній частині Південної Осетії. Район по адміністративному діленню входив до складу колишньої південноосетінської автономної області, але перейшов під контроль сепаратистів лише після серпневого конфлікту 2008 р.

Зараз ви читаєте новину «Жителі сіл Горійського району знову покидають свої будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути