вівторок, 12 лютого 2008 20:51

Мешканців Одеси попереджають про небезпеку питної води

Річкою Дністер із Придністров"я в напрямку Одеси рухається величезна пляма бруду та каналізаційних стоків. Працівники очисних споруд працюють в посиленому режимі, щоб не допустити потрапляння інфекції до питної води. Одеситам радять відстоювати воду з кранів, а потім кип"ятити.

Першими інформацію із Придністровської республіки отримали в обласному управлінні Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, коли придністровці повідомили телефонограмою про викид нечистот.

12 годин з очисного колектора виливалися 2700 кубометрів забрудненої води. Від такої кількості бруду на водній поверхні утворилася багатокілометрова пляма.

Відстань від водоочисної станції "Дністер" до того місця, де відбувся викид забруднювача, складає понад 80 кілометрів.

На українській очисній станції почали діяти, як тільки отримали інформацію. Тут все відбувається за схемою. Для знезараження води збільшили її хлорування.

Хоча фахівці кажуть, що вміст забруднювача у дністровській воді складає всього 0,03%. Тобто, можна не бити на сполох, однак є правила, як діяти в такій ситуації.

Григорій Степанченко каже, щось таке було торік. Тоді пляма навіть не дійшла до очисної станції, а розчинилася у річній воді. Однак, щоб небезпека не загрожувала Одесі та її містам-супутникам, вживають додаткових заходів. Фахівець радить городянам відстоювати питну воду, а потім ще й кип"ятити, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «Мешканців Одеси попереджають про небезпеку питної води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути