середа, 16 жовтня 2024 03:11

Здивували результатами опитування, скільки українців готові позбутися російської церкви

Здивували результатами опитування, скільки українців готові позбутися російської церкви
Від російської церкви в Україні не готові відмовитися лише 17% українців. Фото: Главком

Більшість українців підтримують схвалений у серпні закон про заборону діяльності окремих релігійних організацій, які мають зв'язок і залежні від Росії. А це 80% українців.

Водночас 16% українців - його не підтримують, а ще 4% не визначилися зі своєю думкою, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Зазначається, що фактично в усіх регіонах переважна більшість українців підтримують ухвалений закон - від 71% на сході до 83% на заході.

Крім того, більшість українців – 61% – підтримують ідею, щоб в Україні існувала лише одна Православна Церква. Не підтримують таку ідею 16%, а для ще 20% це питання є байдужим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радянські монети та "гоніння на церкву": чим торгують у храмах Московського патріархату та що там говорять про заборону РПЦ в Україні

Серед можливих варіантів об'єднання найбільшу підтримку має підхід, коли ієрархи та прості священники УПЦ МП приєднуються до ПЦУ і стають її частиною.

Більшість респондентів вважають, що таке приєднання можливе лише для ієрархів та простих священників УПЦ МП, які не заплямували себе зв'язками з Росією. Цей варіант підтримують 47% серед усіх респондентів та 66% серед тих, хто визначився з думкою з цього питання.

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній заявив про готовність до діалогу з митрополитом УПЦ МП Онуфрієм. В ефірі телемарафону він сказав, що закон про заборону пов'язаних з Росією релігійних організацій дає можливість відкинути російське ярмо

Зараз ви читаєте новину «Здивували результатами опитування, скільки українців готові позбутися російської церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути