понеділок, 15 вересня 2008 14:28

Завтра у Києві пройде акція на згадку про Ґонґадзе

Завтра, 16 вересня, у столиці пройде акція "День пам"яті Георгія Гонгадзе" на згадку про Г. Гонгадзе і про усіх загиблих журналістів. Про це повідомила одна із учасниць заходу.

За її словами, усіх охочих запрошують на Майдан Незалежності о 19:00, а вже о 20:00 розпочнуться 8 хвилин мовчання: "Тематика акції залишиться колишньою. Тільки ми будемо звертатися не до політиків, а до простих людей і журналістів. До преставників ЗМІ - із проханням не писати "рекомендовані" матеріали, тобто сповідувати принципи Георгія Гонгадзе, а до звичайних людей - із проханням вимагати говорити правду".

Одна із учасниць акції також повідомила, що заклики будуть супроводжуватися візуальними ефектами, але не уточнила, якими саме: "Краще це побачити безпосередньо на акції".

Нагадаємо, раніше організатори акції заявляли про те, що у заході можуть взяти участь усі охочі, у тому числі й політики, - але без жодної партійної символіки і заяв: "Ми запрошуємо усіх. Але не хочемо, щоб хтось робив для себе PR на цій акції".

Український журналіст Г. Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року у лісі Київської області було знайдено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналісту. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом вбивства. Замовників вбивства досі не встановлено. Справу розслідує Генеральна прокуратура, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Завтра у Києві пройде акція на згадку про Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути