Ексклюзиви
пʼятниця, 27 червня 2008 12:12

Затонулий на Філіппінах пором перевозив 10 тонн отрутохімікатів

Рятувальні роботи на місці аварії філіппінського пасажирського порома "Прінсесс оф зе старз", що належить місцевій судноплавній компанії Sulpicio Lines, припинені через виявлення небезпечних отрутохімікатів у воді. З"ясувалося, що на борту порома перевозилося 10 тонн високотоксичної речовини ендосульфан, повідомляє Reuters.

Ендосульфан - пестицид, який використовується для обприскування сільськогосподарських культур і бавовни. Ця речовина була включена спеціальною комісією ООН в список особливо небезпечних і експортується тільки в особливих випадках. Речовина може потрапити в людський організм при вдиханні, через шкіру і через рот. Речовина діє на центральну нервову систему, приводить до судом і ниркової недостатності. При тривалій дії викликає смерть.

Власники затонулого порома не попередили владу про наявність токсичного вантажу на борту. Фірму вже пообіцяли притягти до відповідальності за приховування цієї інформації. За словами віце-президента Філіппін Нолі де Кастро, якби екстрені служби знали про ендосульфан, водолазів не послали б на місце аварії у пошуках тіл загиблих.

Пором "Прінсесс оф зе старз" затонув 21 червня під час шторму, викликаного тайфуном "Феньшень". На борту судна знаходилися понад 800 людей, живими вдалося знайти трохи більше півсотні пасажирів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Затонулий на Філіппінах пором перевозив 10 тонн отрутохімікатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути