четвер, 10 липня 2008 12:02

Сором"язливі люди більш схильні до стресу

Люди, які надмірно сором"язливі або страждають від підвищеного неспокою, гірше реагують на емоційну напругу і хвилюються навіть в тих ситуаціях, коли більшість відчувають себе в безпеці. Таким чином, подібні риси вдачі можуть бути причиною розвитку депресії і постійного психологічного стресу.

До такого висновку прийшли фахівці Університету Вісконсіна (США), що вивчили мозкову діяльність, поведінкові реакції і рівні гормонів напруги у мавп. Було зафіксовано, що боязка поведінка або ознаки підвищеної тривожності активують область мозку, названу мигдалиною, яка контролює емоції і відтворює реакції на стресові умови. Учені перевірили результати через 18 місяців  і вони виявилися ідентичними.

Такий мозковий механізм, особливо якщо він помічений в ранньому віці, підвищує ризик для хронічної депресії, різних фобій і токсикоманії. Якщо дитина росте занадто сором"язливою або постійно переживає, нейрони в його мозку подають сигнали мигдалині, щоб підтримувати цей стан і тримати емоції в напрузі протягом тривалого часу, пояснюють неврологи, повідомляє АМІ-ТААС.

Зараз ви читаєте новину «Сором"язливі люди більш схильні до стресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути