четвер, 06 серпня 2009 15:00

Записи особистих розмов королеви-матері Єлизавети стануть публічними

Записи особистих розмов королеви-матері Єлизавети стануть публічними
У Великій Британії будуть вперше опубліковані записи особистих розмов королеви-матері Єлизавети, яка померла в 2002 році на 102-му році життя, повідомляє The Daily Telegraph.

Записи, виконані другом королеви-матері сером Еріком Андерсоном, зберігалися в Королівському архіві у Віндзорському замку. Їхні розшифровки стануть частиною біографії Єлизавети, публікацію якої підготував письменник і диктор телебачення Уїльям Шоукросс.

Письменник дістав доступ до особистих архівів королеви-матері після того, як діюча королева Великої Британії Єлизавета II призначила його офіційним біографом королеви-матері. Вихід книги в світ призначений на 17 вересня 2009 року.

Під час роботи над текстом Шоукросс міг безперешкодно зустрічатися і розмовляти з королевою Єлизаветою II та її чоловіком герцогом Едінбурзьким Філіпом. Наголошується, що королева і її син Чарльз, принц Уельський, вже прочитали остаточний варіант біографії.

Королева-мати Єлизавета дала всього одне інтерв"ю у віці 22 років, ще до заміжжя з принцом Альбертом, майбутнім королем Георгом Шостим. Записи її розмов з Андерсоном багато в чому стали основою біографії.

У розмовах королева-мати торкалась широкого кола питань, зокрема гучної історії зі зреченням від престолу принца Едварда в 1936 році, внаслідок чого Єлизавета стала королевою. Крім того, Єлизавета неодноразово висловлювала свою думку про інших членів королівської сім"ї і провідних політиків. У книзі будуть також представлені інші унікальні свідоцтва з Королівського архіву, серед яких особисті листи Єлизавети.

Після смерті від раку чоловіка Єлизавети короля Георга Шостого в 1952 році на престол зійшла старша дочка, яка стала королевою Єлизаветою II, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Записи особистих розмов королеви-матері Єлизавети стануть публічними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути