Ексклюзиви
понеділок, 02 серпня 2010 16:25

Замовника вбивства власника магазина 4room можуть екстрадувати в Україну

Замовника вбивства власника магазина 4room можуть екстрадувати в Україну

Російські та українські правоохоронні органи вирішують питання про екстрадицію затриманого в Росії підозрюваного в організації вбивства співвласника київського торгового центру 4room Шабаб Алояна.

"У даний час спільно з Генеральною прокуратурою та правоохоронними органами Росії вирішується питання про екстрадицію підозрюваного в організації вбивства", - сказали в понеділок, 2 серпня, в Департаменті зв'язків з громадськістю МВС України.

У департаменті нагадали, що підозрюваний в організації вбивства був затриманий в Казані в результаті спільної операції Департаменту карного розшуку України і Московського СЗШР.

При затриманому був паспорт громадянина Росії, який, як з'ясувалося, виявився підробленим, у зв'язку з чим з'явилася можливість вирішити питання про його екстрадицію в Україну.

Раніше газета Сегодня з посиланням на власні джерела повідомила, що затриманий - Мераб Суслов - є двоюрідним братом дружини Шабаба Алояна.

"Його знайшли в Росії, в Татарстані. Мотив убивства - бізнес", - сказало джерело виданню.

"Слідчий, який веде цю справу, говорить, що йому підтвердження не приходило. Я впевнений: у смерті Шабаба винен саме Мераб", - розповів газеті брат убитого, який попросив не називати його імені.

Нагадаємо, 2 жовтня минулого року в київському супермаркеті 4room невідомі розстріляли власника і двох охоронців. Помер і один з кілерів, який пораненим потрапив у ДТП.

4 жовтня на території Житомирської області правоохоронці затримали другого кілера, який брав участь у розстрілі.

У листопаді екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що київська міліція припускає, що замовником вбивства власника ТЦ 4 room Шабаба Алояна був російський злодій у законі на прізвисько Дід Хасан, а організатором злочину - родич бізнесмена Міраб Суслов. Тоді він заявив, що група українських міліціонерів виїхала до Москви і працює з правоохоронцями Росії, щоб привезти в Україну організатора - Міраба Суслова.

За матерiалами: Сегодня, Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Замовника вбивства власника магазина 4room можуть екстрадувати в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути