середа, 12 травня 2010 17:58

Закарпатських студентів відраховують за участь в акції проти Януковича

Закарпатських студентів відраховують за участь в акції проти Януковича
На Закарпатті студентам університету "Україна" пригрозили виключенням за те, що 4 травня вони взяли участь у мітингу проти ратифікації Угоди про Чорноморський флот. Після того, як інформацію про виключення оприлюднили, керівництво закладу повідомило, що це було непорозумінням.

"Я організував групу студентів, щоб поїхати до Києва на мітинг, спрямований проти дій Януковича, - розповів Gazeta.ua Василь Кус. – По поверненні до мене підійшли з ректорату і повідомили, що виключать разом із рештою студентів".

Про конфлікт Василь Кус розповів керівнику обласного осередку ВО "Свобода". Олег Куцин подав заяви до міліції та прокуратури, звернувся до мерії міста Хуст, на території якого розташований університет.

"Хотіли виключити 36 студентів, - каже Олег Куцин. – Коли про факт дізналися правоохоронці, ректор заявила, що це було непорозумінням. Попросила не розповсюджувати інформацію. Взамін пообіцяла не виключати студентів".

Керівництво ВО "Свобода" запевняє, якщо тиск на студентів чи їх виключення з вищих навчальних закладів через активну громадську позицію продовжуватимуться, вони розпочнуть масові акції протесту під стінами навчальних закладів.
Зараз ви читаєте новину «Закарпатських студентів відраховують за участь в акції проти Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути