Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2013 21:38

Захисник Павличенків розповів про сфальсифіковані докази та підставного понятого

Захисник Павличенків розповів про сфальсифіковані докази та підставного понятого
Дмитро та Сергій Павличенки Фото: vk.com

У розслідування справи вбивства судді Сергія Зубкова були грубі факти фальсифікації — це відбитки пальців, знайдений одяг, який начебто належав Сергію Павличенку та підставний понятий. Про несправедливий вирок суду розповів сьогодні на прес-конференції Володимир Широченко, захисник родини Павличенків.

Нагадаємо, що батько Дмитро Павличенко засуджений до довічного ув'язнення за організацію вбивства столичного судді Сергія Зубкова. Його сина засудили до 13 років позбавлення волі.

"На місці злочину, безпосередньо там де сталося вбивство судді Зубкова, жодних відбитків слідів ні Сергія, ні Дмитра Павличенка не було знайдено. Більш того на їх одязі не було знайдено жодної краплинки крові вбитої людини. Найголовніше те, що відбитки пальців, які нібито зняті з інвалідного візка, як стверджують у прокуратурі, не вилучались", - розповів Широченко.

За його словами, документи з відбитками пальців батька та сина родини Павличенків не були оформлені належним чином.

"Криміналіст Захарченко на судовому засіданні 18 вересня 2012 року заявляв, що був присутнім на огляді місця злочину, проте ніяких речових доказів, відбитків пальців не вилучав. Протокол він підписав не читаючи, тому що про це його попросив слідчий. Суд же у вироку вказав, що допитані у суді як свідки експерт Щепкін і Захарченко підтвердили, що огляд на місці події проходив у рамках закону. Це при тому, що експерта Щепкіна взагалі не викликали та не опитували на судовому засіданні", - розповів Широченко.

За його словами, у протоколі та експертизі, що були зроблені під час слідства, вказувались абсолютно різні факти.

"У протоколі посилаються на те, що на першому поверсі в інвалідному візку були вилучені чорні спортивні штани, які нібито належали Сергію Павличенкк. У висновку експертизи було написано, що були знайдені штани із тканини сірого кольору просочені речовиною бурого кольору, штани були вологі", - розповів захисник.

Широченко додав, що у якості понятого допитувався чоловік, який дав необхідні правоохоронцям свідчення.

"Коли мене допитували у якості свідка зі мною сидів поруч якийсь бомж чи п'яничка. До них підійшов слідчий, який вів цю справу. Він сів поруч з ним, буквально в півкілометра від мене. Слідчий запитав, чи той не забув, про що треба говорити", - додав захисник Павличенків.

Зараз ви читаєте новину «Захисник Павличенків розповів про сфальсифіковані докази та підставного понятого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути