пʼятниця, 28 грудня 2012 00:30

Випустити Павліченків вимагають у 17 країнах світу

2 жовтня Голосіївський райсуд столиці оголосив вирок киянам 47-річному Дмитру Павліченку та його сину 19-річному Сергієві. Їх визнали винними у вбивстві судді 42-річного Сергія Зубкова, яке сталося в березні 2011-го. Батько отримав довічне ув'язнення, син — 13 років.

Павліченків затримали за три дні після вбивства. Вони стали першими підозрюваними, бо мали мотив — суддя Зубков своїм рішенням відібрав частину їхньої квартири. Павліченки ж запевняли, що ображені не на суддю, а на голландську фірму "Гоойоорд Б.Ф.", яка вимагала зруйнувати прибудову помешкання.

Справа Павліченків спричинила акції протесту. Футбольні фанати вимагали звільнити батька з сином, який був членом фан-клубу. Наводили аргументи їхньої невинуватості — їх не впізнав жоден із шести свідків злочину, чоловіки мали алібі. Акції протесту "Волю Павліченкам" підтримали фанати в 17 країнах.

За 21 місяць, доки Дмитро із Сергієм сидять у слідчому ізоляторі, в Україні пройшли 93 акції протесту. На першій — 11 червня 2011-го — було 500 учасників. А 21 листопада 2012-го— понад 4 тис. фанів.

7 листопада Вищий спецсуд України скасував рішення Шевченківського райсуду Києва про виселення сім'ї Павліченків із квартири і знесення прибудови.

Зараз ви читаєте новину «Випустити Павліченків вимагають у 17 країнах світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути