середа, 02 січня 2013 12:14

Сотня футбольних фанатів на Новий рік прийшли до Лук'янівського СІЗО
7

Фото: Фото: Андрій ЖИГАЙЛО

Приблизно півтори сотні фанатів футбольного клубу "Динамо" 31 грудня о 12:00, провели акцію протесту під стінами СІЗО №13 із вимогою звільнити родину Павличенків.

Учасники акції півгодини простояли під стінами ізолятора та скандували "Свободу чесним, свободу Павличенкам!". Акцію охороняли чотири автобуси міліціонерів.

47-річного Дмитра Павличенка та його сина Сергія засудили за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова до довічного ув'язнення і 13 років в'язниці відповідно. Вирок оголосили у жовтні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випустити Павліченків вимагають у 17 країнах світу

"Акції проходитимуть до тих пір, поки Сергій і Дмитро Павличенки не перебуватимуть тут, із нами, на волі, тому що ми бачимо матеріали справи і розуміємо, що вони повинні бути не там, а тут", - розповів Тарас, один із лідерів фанатського руху.

За час акції жодних конфліктів між правоохоронцями та фанами не було.

Наймасштабніша акція протесту у справі Павличенків відбулась 25 листопада у Києві. У парку імені Шевченка зібралося близько 3 тисяч осіб, які називають вирок Павличенкам несправедливим і які вважають, що правоохоронці просто "повісили" на них це вбивство. Усього в Україні та світі відбулося приблизно сотні акцій протесту.

14 січня справу розглядатиме Апеляційний суд Києва. Фани обіцяють знову зібратися під стінами суду та нагадати суддям про справедливість.

/media/video/475439/1_475439.mp4

Зараз ви читаєте новину «Сотня футбольних фанатів на Новий рік прийшли до Лук'янівського СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути