пʼятниця, 14 грудня 2012 11:01

Харківські футбольні фанати підтримали Дмитра та Сергія Павличенків

Харківські футбольні фанати підтримали Дмитра та Сергія Павличенків
Фото: kharkov.comments.ua

Більше 500 футбольних уболівальників провели в Харкові марш з вимогою звільнити Дмитра та Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді Шевченківського районного суду Сергія Зубкова, пишуть "Коментарі".

Мітингувальники зібралися біля стадіону "Металіст", пройшли площою Повстання, Московському проспекту, площі Конституції, вул. Сумській до скверу Перемоги, що знаходиться перед будівлею Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області по вул. Раднаркомівській, 5.

Учасники йшли по тротуарах і не перекривали проїжджу частину, пишуть Комментарии.

В 19:50 на алеї в центрі скверу вони запалили фаєри і запустили феєрверк. Близько 20:00 учасники акції перемістилися до краю скверу, зосередившись перед будівлею міліції.

Вони тримали плакати "Свободу Павличенкам", "Разом і до кінця", скандували "Свободу чесним - свободу Павличенкам", "Сьогодні Павличенки - завтра ти", "Геть ментовський бєспрєдєл", "Революція!", "Сьогодні з плакатом, а завтра з автоматом" та ін. Особи учасників акції були закриті шарфами, хустками і масками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вбивство судді посадили батька й сина

"Ми прийшли сюди, щоб висловити свій протест проти рішення суду у справі Павличенко", - сказав один з координаторів акції, виступаючи перед присутніми через мегафон.

Під час скандування гасел деякі учасники запалювали димові шашки і кидали сніжками в міліціонерів.

В кінці акції учасники по команді координаторів повернулись до будівлі міліції спиною, зчепивши руки за головою і простояли так декілька хвилин.

Близько 20:15 координатори оголосили акцію завершеною, після чого частина учасників виконала Гімн України, і всі розійшлися. Акція пройшла без сутичок.

Зараз ви читаєте новину «Харківські футбольні фанати підтримали Дмитра та Сергія Павличенків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути