Ексклюзиви
понеділок, 31 жовтня 2022 11:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза з боку Білорусі: у ЗСУ назвали передумови нового наступу

Загроза з боку Білорусі: у ЗСУ назвали передумови нового наступу
Говорити про можливість повторного наступу на України з боку Білорусі можна у разі посилення угрупування військ ворога. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Про можливість повторного наступу на Україну з боку Білорусі можна буде говорити у разі посилення угруповання військ до 50-70 тис. військових.

Наразі на території Білорусі немає такої кількості солдатів, заявив 31 жовтня помічник командувача Об'єднаних сил Збройних сил України Євгеній Силкін в ефірі національного телемарафону.

"Ми будемо впевнені, що Росія почне новий наступ з півночі, коли на території Білорусі з'явиться достатня кількість ворожих військ. Тоді ми зможемо говорити, що вони готові до нового наступу", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загрозу нападу з Білорусі обговорили на Ставці Зеленського – Данілов

Із території РФ до Білорусі заїхало близько 4 тис. військовослужбовців, тож цього не достатньо для наступу. Водночас фіксують, що полігони готуються приймати нових військовослужбовців. Кожен полігон готовий прийняти до 5 тис. солдатів.

За підрахунками ЗСУ, в угрупуванні для можливого наступу має бути близько 20 тис. російських військових, решта – білоруси.

20 жовтня у Генштабі Збройних сил України заявили, що ймовірність спроби наступу з території Білорусі зростає, але його напрямок може бути змінений на захід білоруського кордону для "перерізання" логістики постачання зброї.

Того ж дня "Радіо Свобода" опублікувало супутникові знімки та свідчення очевидців, які говорять про те, що на військовий аеродром у Зябрівці під Гомелем прибувають російські війська та будуються піщані насипи.

Американський Інститут вивченні війни (ISW) переконаний, що ризик такої атаки противника на північ України залишається низьким, попри попередження українського командування.

Росія намагається в пряму залучити Білорусь до війни проти України. В українській розвідці бачать заходи щодо цього. Ситуація залежатиме від подій на фронті.

Зараз ви читаєте новину «Загроза з боку Білорусі: у ЗСУ назвали передумови нового наступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути