четвер, 20 жовтня 2022 15:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Метою буде не Київ: ЗСУ попередили про загрозу нового наступу з Білорусі

Метою буде не Київ: ЗСУ попередили про загрозу нового наступу з Білорусі
Загроза нового наступу на Україну з Білорусі зростає, заявили у Генштабі ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові не відкидають повторного нападу окупантів з Білорусі.

Але метою у цьому випадку буде не Київ. Про це під час брифінгу 20 жовтня заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов, передає Gazeta.ua.

"Загроза відновлення ЗС Росії наступу на північному напрямку зростає. Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн партнерів", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза вторгнення з Білорусі: розповіли про готовність ЗСУ на північних кордонах

На території Білорусі триває розгортання авіаційних підрозділів, підрозділів інших родів військ, сил ЗС Росії на відповідних аеродромах та об'єктах військової інфраструктури. У тому числі на тих, що передані під повний контроль РФ.

"В рамках зазначеного на території Білорусі проводяться заходи з підготовки до прихованої мобілізації. Білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів. Розмістила на своїх аеродромах літаки МіГ-31, які можуть бути озброєні крилатими ракетами типу "Калібр", – додав Громов.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Білорусь була плацдармом для російської армії. Саме з території Білорусі 24 лютого армія РФ вторглась у Київську область, з білоруських аеродромів злітають бойові літаки та запускають ракети.

Росія намагається в пряму залучити Білорусь до війни проти України. В українській розвідці бачать заходи щодо цього. Ситуація залежатиме від подій на фронті.

Зараз ви читаєте новину «Метою буде не Київ: ЗСУ попередили про загрозу нового наступу з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути