понеділок, 31 жовтня 2022 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Загрозу нападу з Білорусі обговорили на Ставці Зеленського – Данілов

Загрозу нападу з Білорусі обговорили на Ставці Зеленського – Данілов
Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача 30 жовтня. Фото: ОП

Під час 27 засідання Ставки верховного головнокомандувача розглядалися нагальні питання щодо ймовірності нового наступу на Україну з території Білорусі.

Україна готується до такого розвитку подій. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

За його словами, українське командування розуміє замисли ворога щодо можливого вторгнення російських військ з території Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ попередили українців про загрозу ракетних ударів з Білорусі

"Ми розуміємо, що відбувається і на Херсонському напрямку, і що відбувається на території окупованої Росією Білорусі. Ми розуміємо замисли ворога. Відповідні рішення будуть ухвалюватися для того, щоб убезпечити нашу ситуацію від тих загроз, які можуть бути з боку РФ", – сказав Данілов.

Раніше керівник Головного управління української розвідки Кирило Буданов припустив, що у разі втрати тимчасово окупованого Херсона, Росія може здійснити спробу прорив з боку Білорусі.

20 жовтня у Генштабі Збройних сил України заявили, що ймовірність спроби наступу з території Білорусі зростає, але його напрямок може бути змінений на захід білоруського кордону для "перерізання" логістики постачання зброї.

Того ж дня "Радіо Свобода" опублікувало супутникові знімки та свідчення очевидців, які говорять про те, що на військовий аеродром у Зябрівці під Гомелем прибувають російські війська та будуються піщані насипи.

Американський Інститут вивченні війни (ISW) переконаний, що ризик такої атаки противника на північ України залишається низьким, попри попередження українського командування.

Росія намагається в пряму залучити Білорусь до війни проти України. В українській розвідці бачать заходи щодо цього. Ситуація залежатиме від подій на фронті.

Зараз ви читаєте новину «Загрозу нападу з Білорусі обговорили на Ставці Зеленського – Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути