пʼятниця, 04 березня 2011 10:54

За рахунок одного хворого члена Кабміну можна вилікувати 4026 українців

За рахунок одного хворого члена Кабміну можна вилікувати 4026 українців

Українські чиновники та їхні близькі майже поголовно лікуються в розкішних клініках за кордоном. Як пише видання "Кореспондент", на батьківщині їх підстраховують відомчі лікарні.

Слідом за президентами Віктором Ющенком і Віктором Януковичем, які нерідко вдавалися до послуг західноєвропейської медицини, за допомогою до дорогих іноземних ескулапів масово кинулися їхні соратники.

Влітку минулого року в австрійську клініку Rudolfinerhaus, де від отруєння лікували третього президента, їздив екс-глава Держкомрезерву Михайло Поживанов. Місяцем пізніше в німецькій Max Grundig Klinik лікував печінку екс-міністр Богдан Данилишин. У листопаді операцію на шлунку в німецькій лікарні переніс, за його власним визнанням, прем'єр-міністр Криму Василь Джарти. Раніше там же двічі оперувався соратник кримського регіонала - депутат парламенту АРК Сергій Куніцин.

За кордоном українська влада не тільки лікується сама, а й обслуговує всю свою рідню.

Вартість закордонних вояжів і самі чиновники, і лікарі тримають у секреті, але одна лише повна діагностика в провідних європейських клініках коштує 5-10 тисяч євро, доба реабілітації - ще близько 1,5 тисяч євро плюс харчування і численні процедури.

При цьому з бюджету на лікування всіх пересічних українців, яким потрібна екстрена допомога за кордоном, виділено лише 14 млн грн. В Україні влада вкладає гроші у спеціалізовані клініки, які лікують самих же чиновників.

Генеральний менеджер російської компанії Medassist (займається організацією лікування громадян СНД за кордоном) Людмила Кумачева розкрила концепцію елітної клініки Grundig Klinik в Баден-Бадені (на фото), де лікувався Данилишин. "Grundig Klinik - це не просто лікування, а фешенебельний відпочинок для дуже багатих людей. Це медичний аналог Куршевеля, де поправляти здоров'я приємно і модно", - зазначила вона.

До послуг vip-пацієнтів - найсучасніше обладнання, великий штат лікарів, виключно одномісні номери з дизайнерськими меблями, ресторан з дорогою кухнею. А ще цілий комплекс неймовірно приємних процедур, тренажерний зал з панорамним видом на заповідник Шварцвальд і басейни. Ціни за послуги vip-категорії відповідні. Ніч в звичайній палаті - 470 євро, двотижневий курс реабілітації - 12 тисяч євро, діагностика вищої категорії - 10 тисяч євро плюс численні додаткові опції.

У 2011 році тільки на стаціонарне обслуговування нардепів та керівного складу органів влади держскарбниця виділить 190 млн грн. Плюс 103 млн грн-на амбулаторне. Удвічі, до 122 млн грн, в бюджеті нинішнього року збільшено фінансування оздоровниць Держуправсправами.

У підсумку на оздоровлення одного члена уряду буде витрачена сума, порівняна з витратами на лікування 4026 звичайних українців.

Зараз ви читаєте новину «За рахунок одного хворого члена Кабміну можна вилікувати 4026 українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути