Ексклюзиви
середа, 26 січня 2011 12:32

На обслуговування Януковича, Азарова і нардепів підуть рекордні 1344 млн грн

На обслуговування Януковича, Азарова і нардепів підуть рекордні 1344 млн грн

Найбільше грошей виділено на Президента і його Адміністрацію. Бюджет Державного управління справами структури досяг рекордної суми за 20 років незалежності - 1 мільярд 344 мільйони гривень. У 2010-му бюджет ДУСі був 947 мільйонів гривень, в 2009 році - 818 мільйонів.

Не всі гроші йдуть на Президента. До цієї цифри входить лікування народних депутатів і їх санаторно-курортний відпочинок.

"Кожен глава держави обіцяє скоротити витрати. І щороку вони збільшуються в середньому на 200 мільйонів", - обурився депутат Андрій Павловський.

Відомо, що, крім витрат, пов'язаних із закордонними візитами, утриманням чиновників і резиденції президента, Глава держави також перебуває на повному держзабезпеченні, але що в нього входить - таємниця. Навіть керівництво Адміністрації не має доступ до статей витрат, стверджує колишній глава Секретаріату екс-президента Віктора Ющенка Олег Рибачук.

Але деяку економію цього року все-таки передбачено. Наприклад, на 2 мільйони скорочені витрати на офіційні прийоми глави держави і аж на 42 мільйони - на виготовлення нагород і пам'ятних знаків. При цьому ДУСя планує цього року придбати кілька літаків. Два з них планують використовувати для чартерних перельотів, щоб хоч трохи окупити далекі перельоти Президента.

Діяльність Глави держави та його Адміністрації платникам податків виллється більше ніж у півмільярда гривень:

- На матеріально-технічне та інформаційно-аналітичне забезпечення АП - 205 мільйонів,

- На обслуговування діяльності АП - 107 мільйонів,

- На вояжі за кордон - 29 мільйонів,

- На авіаперельоти - 189 мільйонів,

- На заповідники і резиденції президента - 49 мільйонів.

Друге місце за витратами займає Верховна Рада. Порівняно з минулим роком видатки на депутатів збільшені на 100 мільйонів - до 924 мільйона гривень. Але народні обранці вважають, що цього мало.

"Що таке 924 млн? - обурився член регламентного комітету Сергій Сас. - Загалом фінансування залишилося на рівні минулого року. Тому політика економії триває. Будемо просити депутатів не витрачатися на телефонні дзвінки, авіаперельоти, канцелярію".

"Регламентний комітет неодноразово заявляв, що парламент потребує гідного фінансування. Нам необхідний мільярд гривень, - підтримав колегу член регламентного комітету Лев Бірюк. - Через недофінансування в попередні роки у нас виникли борги перед будівельниками, за опалення, за проживання в готелі "Київ".

Для простих людей фінансування охорони здоров'я цього році збільшено на 5%, а фінансування лікарні для чиновників "Феофанія" - на 45%.

Рекордна сума закладена на санаторії та курорти депутатів - 131 мільйон гривень. Загальна ж сума витрат на медицину - 320 мільйонів гривень.

Фінансування санаторно-курортного комплексу Управління справами Верховної Ради обійшлося на 12 мільйонів гривень більше, ніж минулого року. Гроші підуть на ремонт санаторіїв "Кришталевий палац", "Гурзуфський", "Південний" в Криму. А також 12 мільйонів гривень витратять на проект і будівництво Реабілітаційного центру у Конча-Заспі.

Порівнянно з парламентом і Адміністрацією президента утримання уряду в 2011 році платникам податків обійдеться в 315 мільйонів гривень. Все що дозволили міністри цього року - накинути собі 4 мільйони гривень. Кошти підуть на офіційні прийоми, польоти за кордон, купівлю оргтехніки та косметичний ремонт.

Сумнівне місце в бюджеті уряду - матеріально-технічне забезпечення оперативної роботи органів влади. Що це таке, чиновники не зізнаються, хоча на це заплановано витратити аж 11 мільйонів.

За матеріалами КП в Україні

Зараз ви читаєте новину «На обслуговування Януковича, Азарова і нардепів підуть рекордні 1344 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

231

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути