Ексклюзиви
середа, 08 грудня 2010 15:37

За мобілки на тестуванні каратимуть анулюванням результатів

За мобілки на тестуванні каратимуть анулюванням результатів

Під час вступної кампанії в 2011 році абітурієнтів будуть жорсткіше карати за використання під час зовнішнього тестування технічних засобів прийому та передачі інформації.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Так, якщо в учасника зовнішнього тестування під час проходження тесту буде виявлено такий технічний засіб, результати тестування абітурієнта будуть анульовані незалежно від того, чи був зафіксований факт використання техзасобу.

Лікарчук також розповів, що абітурієнти, які бажають вступити до ВНЗ у 2011 році, зможуть зареєструватися для проходження зовнішнього тестування, не звертаючись до пунктів реєстрації. Можна завантажити з сайту УЦОЯО пакет необхідних документів, заповнити їх і відправити поштою до регіонального центру.

Крім того, він нагадав, що в 2011 році Міністерство освіти і науки зберегло кількість предметів зовнішнього незалежного тестування на рівні 8 - з української мови та літератури, математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології та іноземної мови. При цьому вперше до списку іноземних мов додана російська мова.

Як і в минулому році, тести з математики, історії України та інших предметів за бажанням абітурієнта можуть бути перекладені на російську, угорською, молдовську, польську, румунську і кримсько-татарську мови.

Зовнішнє тестування в 2011 році пройде з 2 по 24 червня, а його результати будуть оголошені до 5 липня, до того ж часу планується розгляд всіх апеляцій учасників тестування.

У 2011 році буде збільшено час на написання тесту з історії України та географії до 150 хв, а кількість завдань у тестах з іноземних мов буде зменшено з 51 до 46, передають Подробности.

Зараз ви читаєте новину «За мобілки на тестуванні каратимуть анулюванням результатів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути