пʼятниця, 14 серпня 2009 12:32

За Mein Kampf Гітлера росіянин не пошкодував $35 тис. (ФОТО)

Громадянин Росії придбав на аукціоні у Великій Британії унікальне видання книги Адольфа Гітлера Mein Kampf ("Моя Боротьба") з автографом автора. Ім"я переможця аукціону не розкривається. Проте відомо, що сума зробленої ставки склала 21 000 фунтів (34 900 доларів). Окрім книги, в лот був включений автопортрет Гітлера, виконаний олівцем.

Книга є одним з найраніших видань Mein Kampf, що вийшло в 1924 році і дароване Гітлером Георгу Мауреру - своєму сусідові по камері у в"язниці в місті Ландсберг, де майбутній фюрер відбував чотирирічний термін за державну зраду після невдалого Пивного путчу в Мюнхені в 1923 році. Маурер був місцевим нацистом. Пізніше він порвав з Гітлером, передавши в редакцію марксистської газети список прихильників нацизму.

Спочатку Mein Kampf, в якій висловлюється вкрай антисемітська ідеологія Гітлера, була видана невеликим тиражем. Але з 1933 по 1945 рік вона стала дуже популярною. У нацистській Німеччині цю книгу навіть безкоштовно видавали молодятам.

Аукціонний дім Mullocks також виставив на торги Mein Kampf з підписаним автопортретом Гітлера, який був знайдений британським солдатом в будинку багатого нациста в Кельні в 1945 році, коли той разом з іншими військовими патрулював місто.

Нині авторські права на всі видання Mein Kampf належать уряду Баварії. Після Другої світової війни книга Гітлера в Німеччині була заборонена. Проте нещодавно Центральна рада євреїв країни здійснили безпрецедентний крок - підтримала пропозицію про перевидання Mein Kampf "з академічними коментарями", щоб проінформувати майбутні покоління про жахи нацизму, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «За Mein Kampf Гітлера росіянин не пошкодував $35 тис. (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути