понеділок, 10 серпня 2009 19:03

Німецькі євреї хочуть перевидати "Mein Kampf" Гітлера

Німецькі євреї хочуть перевидати "Mein Kampf" Гітлера
Центральна рада євреїв Німеччини зробила безпрецедентний крок, підтримавши пропозицію про перевидання автобіографічного маніфесту Адольфа Гітлера "Mein Kampf", забороненого в країні після закінчення Другої світової війни.

"Мало б сенс і було б важливо опублікувати видання "Mein Kampf" з академічними коментарями", - заявив генеральний секретар головної єврейської організації Німеччини Стефан Крамер, відзначаючи, що наукове видання має проінформувати майбутні покоління про жахи нацизму.

Проте уряд Баварії, що володіє авторськими правами на автобіографію Гітлера, виступає проти цієї ідеї, пише The Independent. "Ми не відмінятимемо цю заборону, оскільки це може зіграти на руку ультраправим", - сказав прес-секретар баварського уряду.

Деякі німецькі учені, зокрема історик Юрген Фауленбах, також виступають проти передруку книги, відзначаючи, що вона лише містить погляди автора, але не здатна пролити світло на особливості нацистської епохи.

Права Баварії на книгу закінчуються в 2015 році (згідно із законом через 70 років після смерті автора права закінчуються, і тоді будь-який видавець може видавати будь-який текст). 1 січня 2016 року (якщо термін дії авторських прав не буде продовжений) книга перейде в суспільне надбання. Судам належить вирішити, чи залишити в силі заборону на перевидання автобіографії фюрера. Мюнхенський інститут сучасної історії на цьому тижні попросив дозвіл на перевидання "Mein Kampf" після цієї дати, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі євреї хочуть перевидати "Mein Kampf" Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути