четвер, 20 січня 2011 09:29

З наступного тижня через грип вводитимуть карантин

З наступного тижня через грип вводитимуть карантин

Вже в чотирьох країнах Європи (Великобританія, Ірландія, Норвегія і Данія) високий рівень захворюваності на грип, є і смертельні випадки. Україну теж готують до епідемії, пише "Сегодня".

Кількість хворіють на грип, як звичайним типу B, так і "свинячим", в Україні буде зростати. На цьому тижні налічувалося вже 60, 958 тисяч хворих, це на 30% більше, ніж за перший тиждень 2011 року (в минулому році в розпал епідемії хворіли в середньому близько 200 тисяч осіб).

Як розповів директор Центру грипу при Міністерстві охорони здоров'я Олександр Гриневич, превалювати буде грип типу B. До нього імунітет у населення вищий, але він також може мати тяжкі наслідки, наприклад, дати ускладнення на серце і нирки - особливо якщо переносити його на ногах.

"Не виключено, що наступного тижня епідпоріг буде перевищений, і доведеться вводити карантин (зараз він діє тільки в деяких школах або класах). Зазвичай підйом захворюваності триває 6-8 тижнів, іноді 9", - зазначила заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Алла Мироненко. Таким чином, грипувати українці будуть до кінця лютого.

Примітно, що в нинішньому сезоні українці набагато активніше стали вакцинуватися. Зараз прищеплено 577 тисяч осіб, у минулому ж році таких було наполовину менше - 262 тисяч.

Нагадаємо, днями у Донецьку було зафіксовано перший випадок свинячого грипу. На початку січня вперше за сезон у Києві діагностували грип штаму AH1N1, який вдалося вилікувати без залучення вірусологів, що спеціалізуються на цьому штамі.

Зараз ви читаєте новину «З наступного тижня через грип вводитимуть карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути