понеділок, 04 лютого 2008 08:17

З Чаду евакуюють іноземних громадян

 ООН провела екстрене засідання у зв"язку з безладами у Чаді, де минулими вихідними повстанці захопили більшу частину столиці і взяли у оточення президентський палац, повідомляє агентство France Presse. У зв"язку з цим генсек ООН Пан Гі Мун закликав уряд Чаду і сили повстанців припинити озброєне протистояння і розпочати переговори.

"Генеральний секретар глибоко стурбований напруженою ситуацією у Чаді, особливо у світлі боїв", що розвернулися у деяких районах Нджамени, - йдеться у офіційному повідомленні. Пан Гі Мун закликав  ворогуючі сторони "забезпечити безпеку мирних громадян, співробітників гуманітарних місій, а також працівників ООН".

В неділю влада Чаду заявила, що їм вдалося звільнити Нджамену від військ повстанців і зняти облогу міста Адре на півночі країни. Проте предводитель повстанців генерал Махамат Нурі розповів агентству, що війська під його командуванням залишили столицю для того, щоб приготуватися до нової атаки і дати мирним жителям залишити місто.

В ході недільних боїв у столиці Чад Нджамені  була зруйнована державна радіостанція. Уряд Чаду  звинуватив Судан у підтримці повстанців, проте влада Судану заперечує свою причетність до конфлікту.

Французькі війська, що базуються у Чаді, допомагають в евакуації іноземних громадян з країни. Громадяни Німеччини, Бельгії, Іспанії, Португалії, Єгипту і Китаю вже залишили Чад, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «З Чаду евакуюють іноземних громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути