Американські учені довели, що регулярне вживання яблук і яблучного соку запобігає руйнуванню клітин мозку, що приводить до втрати пам'яті.
Як повідомляє прес-служба програми "Якість і безпека продуктів харчування із США" (реалізується під егідою міністерства сільського господарства цієї країни), такі висновки містяться в дослідженні, проведеному американськими ученими університету штату Массачусетс (University of Massachusetts), передає Newsland.
Під час дослідження вивчалося, яким чином регулярне споживання яблучного соку може вплинути на процес руйнування головного мозку дорослих і старіючих лабораторних мишей. Досліди показали, що речовини, що містяться в яблуках і яблучному соку, захищають клітини мозку мишей від руйнування, яке в звичайних умовах приводить до появи у них симптомів, схожих з симптомами хвороби Альцгеймера у людей.
Раніше Gazeta.ua повідомляла, що шлях до довголіття лежить через щоденне споживання яблук. До таких висновків прийшли австралійські вчені з CSIRO післе 10-річного дослідження. Головне у цих фруктах - антиоксиданти. Ці речовини захищають нас від головних хвороб людства: інфарктів, інсультів, багатьох видів раку.
Коментарі