Ексклюзиви
субота, 21 березня 2015 23:55

Вовки із зони АТО пішли на Полтавщину
4

Фото: Микола Марченко

У лісівників зараз дві проблеми: відсутність коштів і вовки із зони АТО. Про це сьогодні кореспонденту Gazeta.ua розповіли працівники Миргородського лісового господарства.

Хоча кошти на це виділяти перестали, працівники Миргородського лісгоспу вже два тижні проводять акцію з озеленення території Полтавщини: садять ліс, зокрема сьогодні – у Великобагачанскьому районі неподалік Білоцерківки.

"У державі є програма "Ліси України". Але якщо раніше кошти виділялися, то зараз їх не виділяють. У минулі роки ми садили по 150 га лісу. Зараз такої можливості через брак коштів не маємо. І все ж на сьогоднішній день ми посадили більше півмільйона саджанців. Заліснюємо невгіддя, яри, землі непридатні для користування. Садимо сосну, модрину, дуб, березу, клен, ясен. Модрина – дерево не тутешнє. І все ж ми його почали культивувати за якісну деревину та непримхливість. Вона характерна тим, що хвою, на відміну від ялини чи сосни, на зиму скидає", – пояснює директор державного підприємства Миргородського лісового господарства Олександр Лабудяк.

Інший співробітник Миргородського лісового господарства повідомив також, що ці місця останнім часом облюбували вовки. Їх кількість значно зросла. Із зони АТО вовки йдуть у інші місця. Багато їх пішло на Полтавщину, і скоро може виникнути небезпека: ці вовки в їжу вживали не м'ясо тварин, а часто пробували людські трупи, тож у них може з'явитися азарт нападати на людей.

Зараз ви читаєте новину «Вовки із зони АТО пішли на Полтавщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути