пʼятниця, 13 серпня 2010 13:14

Влада заспокоює - вірус у Ніжині під контролем

Влада заспокоює - вірус у Ніжині під контролем

У Чернігівській облдержадміністрації ситуацію у Ніжинському інтернаті, в якому померли п"ятеро вихованців, називають стабільною і контрольованою.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби облдержадміністрації, опублікованому на офіційному сайті.

Розпорядженням голови ОДА Володимира Хоменка створено комісію для з"ясування обставин смертей у закладі. Комісія у складі керівників відповідних обласних управлінь, представників місцевої влади, медичних фахівців працює на місці спільно з робочою групою у складі представників Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства праці та соціальної політики України.

Учора керівник області побував у Ніжинському дитячому будинку-інтернаті та провів нараду з членами комісії та керівниками відповідних служб, під час якої доручив їм досконально вивчити ситуацію, що склалася, вжити всіх необхідних заходів та взяти під особистий контроль аналогічні заклади, які функціонують в області.

За словами головного санітарного лікаря області Миколи Донця та начальника управління охорони здоров"я облдержадміністрації Володимира Ященка, попередня причина смерті дітей та дорослих – гостра респіраторна ротавірусна інфекція.

Спеціалісти підкреслюють, що ситуація у будинку-інтернаті контрольована, госпіталізовані діти перебувають у задовільному стані, погіршення не спостерігається.

"Вжито всі необхідні заходи, заклад забезпечений потрібними ліками, вихованці будинку-інтернату перебувають під постійним наглядом лікарів", - передає прес-служба ОДА.

Ситуацію у Ніжинському інтернаті особисто контролює голова облдержадміністрації.

Як повідомлялось раніше, у Ніжинському дитячому інтернаті, де перебувають діти з ураженнями центральної нервової системи, 11 серпня зареєстровано смерть п'ятьох осіб.

Крім того, 11-12 серпня з інтернату за попереднім діагнозом "гостра респіраторна вірусна інфекція" госпіталізовано 14 осіб.

Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман має намір доглядати за вихованцями інтернату, які перебувають у реанімації. Вона працюватиме там за рахунок своєї відпустки.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Влада заспокоює - вірус у Ніжині під контролем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути