середа, 28 квітня 2010 19:14

Влада США планує спалити гігантську нафтову пляму

Влада США планує спалити гігантську нафтову пляму

Влада США може застосувати контрольоване випалювання нафтової плями, яка поширюється в Мексиканській затоці після пожежі та затоплення нафтової платформи Deepwater Horizon, повідомляє в середу агентство Франс Прес з посиланням на Берегову охорону США і владу прилеглих до району НП штатів.


Нафтова пляма окружністю 965 кілометрів вже наблизилася на відстань приблизно у 34 кілометрів до узбережжя штату Луїзіана. Вона створює загрозу пляжам і районам риболовного промислу, які відіграють найважливішу роль в економіці прибережних штатів.

Планується розпочати обгороджувати здебільшого плями надувними бонами і потім випалювати нафту. Ці дії самі по собі створять загрозу екології, зокрема, вони можуть призвести до забруднення повітря.

Інженери в даний час вперше в історії намагаються спорудити підводний купол, який планується помістити над місцем витоку нафти з трубопроводу, який був приєднаний до затонулої платформі.

У вівторок чотири підводних робота компанії BP намагалися усунути витік, але не змогли досягти успіху.

Deepwater Horizon затонула 22 квітня після 36-годинного пожежі, яка послідувала за потужним вибухом. Внаслідок цього загинули близько 11 осіб

РИА-Новости
Зараз ви читаєте новину «Влада США планує спалити гігантську нафтову пляму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути