субота, 03 квітня 2010 11:35

В США загорівся нафтопереробний завод - 5 загиблих

В США загорівся нафтопереробний завод - 5 загиблих

На нафтопереробному заводі компанії Tesoro в США сталася найсерйозніша пожежа за останні п"ять років. Полум"я гасили 14 годин. Загинули п"ятеро робітників, ще двоє залишаються в критичному стані.

Пожежа почалася під час технічних робіт на одному зі сховищ нафтопродуктів. Через НП продуктивність заводу знизилася на 70%. Причини інциденту невідомі.

Раніше цей завод вже мав претензії з боку перевіряючих органів - в 2008 році за підсумками перевірки Tesorо було запропоновано ліквідувати 17 порушень техніки безпеки. Крім того, компанії присудили штраф у $85,7 тисяч. Однак 14 з цих порушень були компанією оперативно усунені, що зменшило суму штрафу до $12,25 тис.

На думку аналітиків, цей інцидент може суттєво зашкодити репутації компанії, особливо якщо в ході розслідування будуть виявлені нові порушення пожежної безпеки.

Пожежа на заводі Tesoro стала найбільш смертоносної аварією за останні п"ять років. 23 березня 2005 на заводі BP в Техасі вибух цистерни з нафтою став причиною загибелі 15 робітників, ще більше 180 постраждали.

У липні 2008 року падіння крана вбило чотирьох осіб на НПЗ в Х"юстоні, а в березні цього року двоє осіб загинули внаслідок пожежі на заводі в Нью-Мексико.

Infox

Зараз ви читаєте новину «В США загорівся нафтопереробний завод - 5 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути