Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 16:00

Вищу нагороду СРСР купили за $102

Орден Леніна, якого виставили на продаж на інтернет-аукціоні eBay, придбав анонімний покупець за $102,50. Найактивніший учасник торгів, що розмістив вісім із 11 заявок на нагороду і що назвав раніше ціну $152,50, за декілька годин до закінчення продажу анулював свої заявки.

Стартова ціна лота складала $49,99.

Як повідомляв на сайті продавець нагороди - галерея антикваріату, розташована в Брукліні (Нью-Йорк), - орден був у вжитку, але знаходиться у відмінному стані, "на ньому немає жодної подряпини".

Орден Леніна був вищою нагородою СРСР і вручався за особливо видатні заслуги в революційному русі, трудовій діяльності, захисті Вітчизни, розвитку дружби і співпраці між народами, зміцненні миру та інші заслуги перед державою і суспільством.

Відповідно до російського законодавства, придбання і збут державних нагород РФ заборонений. Їх вивезення може здійснюватися або самим нагородженим, або на підставі свідоцтва на право вивозу культурних цінностей, видаваного Росохоронкультурою. Ці правила розповсюджуються і на державні нагороди СРСР.

В той же час, всі ці цінності регулярно з"являються у продажу не тільки на чорному ринку, але і на інтернет-аукціонах. Так, в усесвітній мережі пропонують придбати медалі "За оборону Ленінграда" (стартова ціна $9,99), "За доблесну працю" (у комплекті з медаллю "За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр." і нагородним вимпелом "За високі показники в соціалістичному змаганні" медаль коштує $3, лот в даний час знаходиться на Україні), "90 років з дня народження Андропова" (стартова ціна $12,99), орден "Трудового Червоного Прапора" ($45), передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Вищу нагороду СРСР купили за $102». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути